Харчування

Вітамін Аміститься в рибі, морепродуктах, абрикосах, печінці. Він забезпечує нормальний стан шкіри і слизових оболонок, покращує зір, покращує опір організму в цілому.
Вітамін B1знаходиться в рисі, овочах, м'ясі птиці. Він зміцнює нервову систему, пам'ять, покращує травлення.
Вітамін B2знаходиться в молоці, яйцях, брокколі. Він зміцнює волосся, нігті, позитивно впливає на стан нервів.
 Вітамін РРу хлібі з грубого помелу, рибі, горіхах, овочах, м'ясі, сушених грибах, регулює кровообіг і рівень холестерину.
Вітамін В6у цільному зерні, яєчному жовтку, пивних дріжджах, квасолі. Добре впливає на функції нервової системи, печінки, кровотворення.
 Пантотенова кислотау квасолі, кольоровій капусті, яєчних жовтках, м'ясі, регулює функції нервової системи і рухову функцію кишечника.
Вітамін B12в м'ясі, сирі, продуктах моря, сприяє кровотворенню, стимулює ріст, сприятливо впливає на стан центральної і перифервйної нервової системи.
Фолієва кислотав савойській капусті, шпинаті, зеленому горошку, необхідна для зростання і нормального кровотворення.
Біотину яєчному жовтку, помідорах, неочищеному рисі, соєвих бобах, впливає на стан шкіри, волосся, нігтів і регулює рівень цукру в крові.
Вітамін Су шипшині, солодкому перці, чорній смородині, обліписі, корисний для імунної системи, сполучної тканини, кісток, сприяє загоєнню ран.
Вітамін Dу печінці риби, ікрі, яйцях, укріплює кістки і зуби.
Вітамін Еу горіхах і рослинних маслах, захищає клітини від вільних радикалів, впливає на функції статевих і ендокринних залоз, уповільнює старіння.
Вітамін Дов шпинаті, салаті , кабачках і білокачанній капусті, регулює згортуваність крові.

Немає коментарів:

Дописати коментар