Вітамін А | міститься в рибі, морепродуктах, абрикосах, печінці. Він забезпечує нормальний стан шкіри і слизових оболонок, покращує зір, покращує опір організму в цілому. | |
Вітамін B1 | знаходиться в рисі, овочах, м'ясі птиці. Він зміцнює нервову систему, пам'ять, покращує травлення. | |
Вітамін B2 | знаходиться в молоці, яйцях, брокколі. Він зміцнює волосся, нігті, позитивно впливає на стан нервів. | |
Вітамін РР | у хлібі з грубого помелу, рибі, горіхах, овочах, м'ясі, сушених грибах, регулює кровообіг і рівень холестерину. | |
Вітамін В6 | у цільному зерні, яєчному жовтку, пивних дріжджах, квасолі. Добре впливає на функції нервової системи, печінки, кровотворення. | |
Пантотенова кислота | у квасолі, кольоровій капусті, яєчних жовтках, м'ясі, регулює функції нервової системи і рухову функцію кишечника. | |
Вітамін B12 | в м'ясі, сирі, продуктах моря, сприяє кровотворенню, стимулює ріст, сприятливо впливає на стан центральної і перифервйної нервової системи. | |
Фолієва кислота | в савойській капусті, шпинаті, зеленому горошку, необхідна для зростання і нормального кровотворення. | |
Біотин | у яєчному жовтку, помідорах, неочищеному рисі, соєвих бобах, впливає на стан шкіри, волосся, нігтів і регулює рівень цукру в крові. | |
Вітамін С | у шипшині, солодкому перці, чорній смородині, обліписі, корисний для імунної системи, сполучної тканини, кісток, сприяє загоєнню ран. | |
Вітамін D | у печінці риби, ікрі, яйцях, укріплює кістки і зуби. | |
Вітамін Е | у горіхах і рослинних маслах, захищає клітини від вільних радикалів, впливає на функції статевих і ендокринних залоз, уповільнює старіння. | |
Вітамін До | в шпинаті, салаті , кабачках і білокачанній капусті, регулює згортуваність крові. |
Харчування
Підписатися на:
Дописи (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар